Wortelkanaalbehandelingen

Wortelkanaalbehandelingen

Er zijn verschillende redenen waarvoor een wortelkanaalbehandeling nodig kan zijn. De meest voorkomende reden is dat een gaatje zo groot is geworden dat deze de zenuw heeft bereikt. De bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het gaatje komen zo bij de zenuw terecht, waardoor deze gaat ontsteken. Maar de zenuw kan ook gaan ontsteken door irritatie na bijvoorbeeld een val of hevig knarsen.

Een wortelkanaalbehandeling bestaat doorgaans uit drie behandelingen. Het doel van de eerste behandeling is om de wortelkanalen bacterievrij te krijgen. Hiervoor zal de tandarts de tand/kies openen en de zenuwen geheel verwijderen. De kanalen zullen dan worden gedesinfecteerd en worden gevuld met een medicijn. De opening zal tot de volgende behandeling worden opgevuld met en tijdelijke vulling. Wanneer u klachtenvrij bent, kunnen de wortelkanalen in een tweede behandeling worden gevuld om te voorkomen dat zich daar in de toekomst opnieuw bacteriën kunnen nestelen. In de laatste behandeling zal de opening in de tand/kies worden gevuld, zoals een gaatje wordt gevuld. In een enkel geval kunnen de tweede en de derde behandelingen in één zitting worden voltooid.

Na de behandeling kunt u mogelijk wat napijn ervaren, waarvoor u indien gewenst een pijnstiller kunt nemen. Bij twijfel of vragen kunt u tijdens openingstijden altijd bellen.

Onze tandheelkunde specialisten

We hebben al jaren een hecht team aan specialisten en ondersteunend personeel. Graag stellen we onszelf aan u voor: