Knarsen

Knarsen

Wanneer u op uw halfjaarlijkse controle bij de tandarts komt, kan het zijn dat hij vaststelt dat u knarst met uw tanden. Dit zal hij dan met u bespreken. Als u last heeft van tandenknarsen zal het glazuur op uw tanden sneller slijten. Als er sprake is van vergevorderde gebitsslijtage kan het tandbeen wat onder de glazuurlaag ligt, bloot komen te liggen. Bacteriën krijgen zo makkelijker toegang en kunnen gaatjes of ontstekingen veroorzaken.

Tandenknarsen is een gewoonte die u niet zo gemakkelijk uit uzelf af kunt leren, aangezien dit vaak ’s nachts gebeurt. Om uw gebit toch te kunnen beschermen tegen slijtage is het mogelijk om een beschermend bitje te dragen op de momenten dat u knarst.
Een knarsbitje wordt voor u op maat gemaakt. Hiervoor wordt er eerst een afdruk van uw gebit gemaakt, waarna de tandtechnieker uw bitje kan vervaardigen. Twee weken later kunt u dan uw bitje komen passen en meenemen naar huis.

Naast gebitsslijtage kunt u bij tandenknarsen ook klachten ondervinden door overbelasting van het kaakgewricht. In dat geval kan de tandarts u doorverwijzen naar een kaakfysiotherapeut. Dit is een fysiotherapeut die is gespecialiseerd in het functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

Onze tandheelkunde specialisten

We hebben al jaren een hecht team aan specialisten en ondersteunend personeel. Graag stellen we onszelf aan u voor: