Kronen en Bruggen

Kronen en Bruggen

Soms is een gaatje zo groot geworden dat het niet meer gerepareerd kan worden met een normale vulling. Om de tand of kies toch te kunnen behouden zal de tandarts u een kroon adviseren. Dit is een overkapping die over de tand/kies heen wordt gezet. Deze overkapping heeft de vorm en kleur van uw eigen tanden/kiezen en zal esthetisch dus niet opvallen.
Wanneer u een tand of kies heeft laten trekken, kunt u het achtergebleven gat ‘overbruggen’ met een brug. Deze bestaat vaak uit twee kronen met een overbruggende dummy, ofwel zwevende kroon.

Voor een kroon of brug zijn twee behandelingen nodig. In de eerste behandeling wordt de tand omslepen en worden verschillende afdrukken gemaakt. Dit kan gevoelig zijn, dus zal de tandarts u verdoven. Ook wordt gekeken naar de best passende vorm en kleur. Hierbij kunt u uw wensen aan de tandarts bekend maken. Vervolgens heeft de tandtechnieker twee weken nodig om de kroon of brug te vervaardigen.
Bij de tweede behandeling wordt gekeken of de vervaardigde kroon goed past en of u en de tandarts tevreden zijn over de vorm en kleur. Als alles goed is, kan de kroon of brug worden vastgeplakt.

Onze tandheelkunde specialisten

We hebben al jaren een hecht team aan specialisten en ondersteunend personeel. Graag stellen we onszelf aan u voor: