Tandvleesbehandelingen

Tandvleesbehandeling

Wanneer u voor een controle bij de tandarts komt, wordt de zogenaamde PPS score afgenomen. Deze score zegt iets over de gezondheid van uw tandvlees. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken hoe diep de ruimtes zijn tussen tand en tandvlees, de pockets. Maar ook kijkt de tandarts naar de aanwezigheid van bloedingen, tandsteen en tandplaque. Hieruit volgt dan een PPS score van 1, 2 of 3.

Voor een gebitsreiniging zal de tandarts u vervolgens doorverwijzen naar de mondhygiëniste of de preventies assistente. Daar zal uw PPS score worden gecontroleerd en met u worden besproken. Waar nodig krijgt u een aanvullende instructie voor uw mondhygiëne. Vervolgens vindt de daadwerkelijke gebitsreiniging plaats.
Is er bij u sprake van een PPS score 3, dan zal een uitgebreidere behandeling nodig zijn. De mondhygiëniste zal u bij een intake dan geheel informeren over uw mondgezondheid en het bijbehorende behandelplan. Doorgaans volgt een behandeltraject van vier behandelingen, waarna u onder controle blijft bij de mondhygiëniste.

Onze tandheelkunde specialisten

We hebben al jaren een hecht team aan specialisten en ondersteunend personeel. Graag stellen we onszelf aan u voor: