Bleken

Bleken

Als u last heeft van verkleurde tanden kan het zijn dat u deze graag wilt laten bleken. Afhankelijk van de oorzaak van de verkleuringen wordt inwendig of uitwendig bleken geadviseerd.
In geval van een avitale, of ‘dode’ tand, of verkleuring als gevolg van een wortelkanaalbehandeling, dient inwendig te worden gebleekt. Hierbij wordt de tand vanaf de achterkant geopend en wordt via de opening bleekmateriaal aangebracht. Na een week zal het effect worden gecontroleerd. Indien gewenst kan de procedure één of meerdere malen worden herhaald. Bent u tevreden, dan wordt de opening gesloten zoals bij het vullen van een gaatje.

Het gebit kan ook verkleuren als gevolg van bepaalde voedingsmiddelen zoals wijn, koffie, thee of tabak. In dat geval zal de tandarts uitwendig bleken adviseren. Hiervoor zal aan de hand van een afdruk voor het boven- en/of ondergebit een bitje op maat worden gemaakt. Met behulp van dit bitje kunt u thuis uw gebit bleken met bleekgel. Dit kunt u één of meerdere malen herhalen. Tot vijf dagen na het bleken wordt geadviseerd geen rode wijn of koffie te drinken. Dit verstoord het bleekproces.

Onze tandheelkunde specialisten

We hebben al jaren een hecht team aan specialisten en ondersteunend personeel. Graag stellen we onszelf aan u voor: